Sposób przygotowania

Wiśnie umyć osączyć i wyjąć pestki, wkładamy do garnka i posypujemy cukrem, pozostawiamy na dłuższą chwilkę aby puściły sok , następnie gotujemy bez przykrywki na małym ogniu cały czas mieszając, i próbujemy czy smak i konsystencja jest dobra, jeśli tak, to rozlewamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Jeśli konfitura wyjdzie nam rzadka to gotujmy ją jeszcze dłużej cały czas mieszając .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój mąż uwielbia wiście
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    lubie taka konfiture na sniadanie do chlebka lub bułeczki z masłem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojjj tak, taka konfiturka jest pyszna:)
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    ojjj zjadłabym wiśnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam takie konfitury!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    szkoda że w zeszłym roku kiepski był urodzaj na wiśnie, bo takie konfitury są super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !