Sposób przygotowania

1. Cztery łyżki oliwy rozgrzej na patelni, na małym ogniu smaż warzywa z patelni, aż zmiękną (ale nie zbrązowieją).
2. Odcedź je z oliwy i przełóż na talerz, a na patelnię wrzuć papryki, cebule, smaż do miękkości, odcedź i wymieszaj z pozostałymi warzywami.
3. Warzywa podziel na pół, jedną część włóż na patelnię, zalej czterema rozmąconymi jajkami, dodaj sól i pieprz. Smaż z obu stron. Jeżeli omlety są bardzo grube, trzeba dopiec je w piekarniku. Na pozostałej oliwie usmaż drugi omlet.
4. Sos - Pokrojoną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory i duś 15 minut. Zmiksuj, osól, popieprz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !