Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto mozaika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 placek upieczony z 4 jaj
galaretki różnokolorowej 4 opakowania
smietana 18% 3 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy opakowanie
rodzynki 1/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mozaika

Ciasto biszkoptowe pokroić w niewielką kostkę. Żelatynę namoczyć, rozpuścić i wystudzić.Trzy galaretki ( każdą osobno) rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody a gdy stężeją pokroić w kostkę.
Śmietaną ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubijając ją połączyć z przygotowaną żelatyną. Nastepnie dodać rodzynki, pokrojone galaretki i ciasto. Całość przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować czwartą galaretkę a gdy zacznie tężeć polać nią ciasto poczym wsztawić je nadal do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak