Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło kostka
mąka 30 dag
cukier 25 dag
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy opakowa nie
mąka ziemniaczana 10 dag
pr. do pieczenia 2 łyżeczki
brzoskwinie 75 dag
dżem 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek brzoskwiniowy

Białka ubić na pianę z 1/2 cukru. Masło utrzeć z pozostałym cukrem oraz z cukrem waniliowym i z żółtkami na puszystą masę. Ubite białka delikatnie wymieszać z maślaną masą. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz pr do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Na blaszkę wyłożyć ciasto.Brzoskwinie obrać, przekroić na pól, wyjąć pestki i ułozyć na cieście płaską częścią do góry. Piec ok 50 min, przestudzić i w miejsce pestek włożyć dżem. Całość posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak