Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jarmużowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 5 łodyg dorodnych
oliwa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat świeżo mielona
Sól ziołowa jodowana Prymat świeżo mielona

Porada

Chipsy najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jarmużowe

Jarmuż dokładnie przepłukujemy i osuszamy.
Gotowe warzywo obieramy z grubych łodyg, urywając zgrabne kawałki strzępiatych liści. Kawałki liści układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Liście skrapiamy oliwą, a następnie oprószamy ulubionymi przyprawami. Tak przygotowany jarmuż wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy go około 10 -12 minut w 150°C. Liście dość szybko stają się chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 31.12.2015 18:44
Zdrowe i do schrupania :)
gusia1000 31.12.2015 02:22
zdrowe są.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak