Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Papryczki chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasionka, a miąższ drobno posiekać. Czosnek wymieszać z papryczkami i podzielić na 6 równym porcji. Żółte i czerwone pomidory warstwami układać w słoikach, posypać papryczkami z czosnkiem. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem i przyprawą do marynowania warzyw i grzybów. Gorącą zalewą zalać pomidory. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłam przepisu... :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !