Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalska zupa-krem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
por (biała część) 1 szt.
pomidory w puszce 1
sok pomidorowy 200 ml
rosół 1 litr
czosnek ząbki 2 szt.
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska zupa-krem

Pora dokładnie umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć do zmięknięcia na oliwie. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. Chwilę razem smażyć. Dołożyć pomidory z zalewą, sok pomidorowy, posiekany czosnek oraz zioła prowansalskie. Zalać wywarem i gotować na wolnym ogniu 20-30 min. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie zmiksować.

Podawać z grzankami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.11.2012 09:59
świetna zupka;)
Elżbieta17 24.01.2012 09:01
super:)
Ania67 05.04.2011 10:03
świetna
agano 18.03.2011 21:34
fajny przepis,chyba jutro zrobie,mam cukinie akurat;-)
hastalavista 01.12.2010 02:48
fajny przepis :)
Izabela28 04.11.2010 11:11
Pyszna zupa:)
Justyna73 18.10.2010 14:48
bardzo smaczne
iwona332 31.08.2010 00:10
super
aranka 26.08.2010 13:35
oj musi być pyszne, jutro wypróbuję na obiadek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak