Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem chałwowy do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier puder 5 łyżek
rodzynki 1 garść
orzechy posiekane 2 łyżki
alkohol 25 ml
chałwa 200 waniliowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krem chałwowy do ciasta

miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i nie przerywając ucierania dodać po łyżce pokruszoną chałwę, a następnie alkohol i orzechy oraz rodzynki.
Przełożyć na biszkopt.

Szybkie, proste i smaczne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.11.2012 10:01
ciasto z takim kremem będzie smaczne;)
kasienka23 20.03.2012 13:41
chętnie wypróbuję!
aniapetr 04.11.2011 21:23
naprawdę świetny i pyszny
Magdalena1110 30.10.2011 21:18
chałwa to co najbardziej lubię
Justyna73 30.06.2011 14:44
mniam
Teresa19 03.04.2011 09:09
Próbowałam, jest pyszna.
SyMiki 13.03.2011 21:44
uwielbiam chałwę
aranka 26.10.2010 15:17
Wypróbowałam ,przepis godny p[olecenia !!
basiulka20088 23.10.2010 00:36
super muszę koniecznie spróbować.
hastalavista 15.09.2010 01:48
uwielbiam chałwę- musi być pyszne :)
rosik93 25.08.2010 12:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak