Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki z parówkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
parówki 1 kg
cebula biała 0,5 kg
pomidory 4 szt.
masło 1 kostka
mąka przenna 4 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
ziarenka smaku do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z parówkami

Cebulę pokroić drobno i poddusić w garnku na ¾ kostki masła. W tym czasie pokroić w drobne kawałki pieczarki oraz w około 0,5-1 cm talarki parówki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, następnie pokroić w drobną kostkę. Gdy cebulka się zmięknie dodać do niej pokrojone pieczarki i przyprawić solą, pieprzem, ziarenkami smaku, wrzucić z 2 liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Dusić pod przykryciem około 15 minut, po czym wrzucić do garnka pokrojone pomidory. Po kolejnych 15-20 minutach dodać pokrojone pieczarki i dalej dusić pod przykryciem. Dodać 3 łyżki keczupu oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego. W miseczce rozrobić masło z mąką. Płomień gazu przykręcić tak aby tylko delikatnie potrawa się gotowała i stopniowo rozprowadzać w niej masło rozrobione z mąką. Podkręcić gaz i gotować jeszcze przez około 10 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.01.2012 12:05
ciekawy przepis na pewno spróbuję
iknkirke 15.09.2011 11:59
fajne
rzenia15 16.02.2011 19:39
fajny przepis
pawel6 06.02.2011 09:02
łatwe i smaczne
Kate131 09.01.2011 09:57
ciekawy przepis
iwona332 23.11.2010 13:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak