Sposób przygotowania

Cebulę pokroić drobno i poddusić w garnku na ¾ kostki masła. W tym czasie pokroić w drobne kawałki pieczarki oraz w około 0,5-1 cm talarki parówki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, następnie pokroić w drobną kostkę. Gdy cebulka się zmięknie dodać do niej pokrojone pieczarki i przyprawić solą, pieprzem, ziarenkami smaku, wrzucić z 2 liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Dusić pod przykryciem około 15 minut, po czym wrzucić do garnka pokrojone pomidory. Po kolejnych 15-20 minutach dodać pokrojone pieczarki i dalej dusić pod przykryciem. Dodać 3 łyżki keczupu oraz mały słoiczek koncentratu pomidorowego. W miseczce rozrobić masło z mąką. Płomień gazu przykręcić tak aby tylko delikatnie potrawa się gotowała i stopniowo rozprowadzać w niej masło rozrobione z mąką. Podkręcić gaz i gotować jeszcze przez około 10 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    łatwe i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis na pewno spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !