Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w jabłku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5-6 szt
kaszanka 3 szt
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w jabłku

Jabłka wydrążyć. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dodać kaszankę, sól, dużo pieprzu i tymianek. Całość przesmażyć i gorące nakładać do przygotowanych jabłek. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym około 20 minut (do miękkości jabłek), najlepiej przez pierwsze 10 minut przykryć folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.12.2015 20:12
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak