Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, pokroić na kawałki ,włożyć z mięsem do garnka zalać około 5 szkankami wody,posolić,dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu około 40 minut.w tym czasie pokroić cebulę , paprykę,jabłka i pomidory.Rozgrzać w garnku masło ,wrzucić warzywa , jabłka i dusić na małym ogniu około 20 minut.Przetrzeć przez sito i wymieszać z mąką gdy sos nieco ostygnie.Ptzecedzić bulion ,połączyć z sosem pomidorowo-jabłkowym.doprawić do smaku solą , pieprzem.Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Takiej jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z jabłkiem nigdy nie robiłam,wypróbuję Twój przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    z jabłkami? ooo ciekawe;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !