Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem korycińskim i palonym masłem Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
mleko 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
Ser Koryciński naturalny świeży 300 g
kwaśna śmietana 40 g
orzechy włoskie prażone 20 g
miód 10 g
syrop sosnowy 10 ml
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem korycińskim i palonym masłem Marcina Budynka

Mąkę z solą zalewamy ciepłym mlekiem i dokładnie wyrabiamy. Ciasto przykrywamy ścierką i odkładamy w chłodne miejsce, aby odpoczęło. Ser koryciński miksujemy z kwaśną śmietaną, miodem, syropem z sosny i rozdrobionymi prażonymi orzechami włoskimi. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka. Na każdym kółku układamy farsz, a następnie formujemy pierogi i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty. Masło roztapiamy, gotujemy ok. 5 minut, aż do uzyskania orzechowego zapachu i brązowego koloru. Gotowane pierogi polewamy palonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.12.2015 17:54
same pyszności do zjedzenia
Renata9 23.12.2015 15:54
Takich pierogów jeszcze nie jadłam
IZABELA29 23.12.2015 14:00
na pewno pyszne
sliwka 23.12.2015 13:41
pychotka;))
kasiaw 23.12.2015 12:32
ale narobilaś mi ochoty :)
bertpvd 23.12.2015 10:09
wspaniały przepis
gosia1988 23.12.2015 09:58
rewelacyjne :)
Madzai 23.12.2015 09:54
Chętnie bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak