Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serka topionego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione kremowe 2 sztuki
śmietana 12% 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
cytryna 1/2 sztuki
bulion 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serka topionego

w garku stopić masło ,wsypać mąkę ,a gdy powstanie jasna zasmażka włożyć pokrojone w kawałki serki. Stale mieszając na małym ogniu ,stopić je.Wlać 3 szklanki bulionu z kostki.Po zagotowaniu dodać śmietanę , przyprawić pieprzem , gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Podawać z groszkiem ptysiowym..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.11.2012 10:05
ale fajny pomysł;]
Jastinka 16.03.2011 19:07
niezłe
Ewa111 30.01.2011 16:52
bardzo smaczna zupa,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak