Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i mielimy.
Szpinak powinien być taki w kawałkach,a nie rozdrobniony na miazgę. Po odmrozeniu i odsączeniu łączymy go z ziemniakami, dodajemy mąke i jajko, szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Dokładnie mieszamy i z gotowej masy formujemy kotleciki, które po spłaszczeniu nożem smażymy na oleju.
Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy mąkę i wlewamy stopniowo bulion- dokłądnie mieszamy likwidując grudki, na koniec dodajemy śmietanę i mieszając przyprawiamy pieprzem i świezo startą gałką muszkatołową.
Kotleciki szpinakowe kroimy na paski i wkładamy do sosu.
Wszytsko razem dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich kotlecików jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjny pomysł na obiad!!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !