Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
sól szczypta
otręby pszenne 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyzeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet

Makę zmieszać z otrebami, cynamonem, cukrem i solą. Dodać mleko i dokładnie wymieszać. Dodać żółtko i wymieszac dokładnie. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą składników.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podany z powidłami sliwkowymi smakuje rewelacyjnie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.11.2012 10:04
mm pycha!;]
novita23 10.08.2011 13:28
super
ronald88 06.08.2011 16:44
super
iknkirke 10.07.2011 13:55
fajny
Koper 01.02.2011 08:40
Jakbyś doczytała przepis do końca, to byś zauważyła, że polecam ten omlet z powidłami śliwkowymi, ale można zjeść go również w wersji \"słonej\"
Koper 01.02.2011 08:40
Jakbyś doczytała przepis do końca, to byś zauważyła, że polecam ten omlet z powidłami śliwkowymi, ale można zjeść go również w wersji \"słonej\"
eewelina 31.01.2011 23:26
Rozumie, że ten omlet podaje się ze slodkimi nadzieniami?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak