Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory po brazylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (białe części) 10 sztuk
oliwa 1 szklanka
sok z 3 cytryn
sól, pieprz do smaku
wino białe wytrawne 2 szklanki
estragon 1 łyżeczka
woda 2 (źródlana)
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pory po brazylijsku

Pory oczyścić, pokroić na kawałki, polać sokiem z 2 cytryn i dobrze wymieszać. Pozostałe składniki wymieszać i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gotować przez ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie przecedzić, zalać pory i gotować na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.10.2011 21:04
pycha
wolochski 23.02.2011 22:49
super
Margo1 20.08.2010 10:08
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak