Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery naciowe 2 sztuki
ser pleśniowy 10 dkg
brandy 1/2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
orzechy 10 grubo posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Selerówka

Seler dokładnie oczyścić, usunąć pożółkłe lub przywiędłe gałązki, umyć i wysuszyć. Pokroić na cieniutkie plasterki, wymieszać z orzechami i na czas przygotować wstawić do lodówki. Ser rozgnieść dobrze widelcem, dodać brandy, oliwę, ocet i wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku. Powinien powstać gęsty sos. Przed podaniem schłodzone selery polać sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.01.2011 21:41
fajny przepis
Margo1 20.08.2010 10:07
nie robiłam i nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak