Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą z nutelli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
cukier puder 2 łyzki
czekolada gorzka 1 szt
nutella 3 łyżki
margaryna 0,5 kostki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą z nutelli

Z mąki, jajka i cukru upiec biszkopt w małej tortownicy.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodając po łyżce śmietany i nutelle. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i połowę dodać do masy. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą. Drugą połową rozpuszczonej czekolady oblać wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.02.2013 15:13
pyszności
cooleczka 31.10.2012 20:14
lubię nutellę pod każdą postacią
polly66 09.12.2011 10:17
boski
edyta44 27.07.2011 11:57
pycha
barbara11561 24.06.2011 10:57
Pyszniutki:)
PaniMISIOWA 03.01.2011 17:26
super
PaniMISIOWA 03.01.2011 17:25
super
Ewa104 06.12.2010 21:42
pysznie wygląda
pauluna
pauluna 30.08.2010 16:01
ale smacznie wyglada
plocia 23.08.2010 20:01
mam akurat nutellę i jutro wypróbuję
Margo1 21.08.2010 10:31
Napewno soczysty w środku
Monika193
Monika193 21.08.2010 08:23
dla łasuchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak