Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc i ugotować następnego dnia.Seler obrać , pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny, zalać gorącym bulionem i gotować 30 minut.Następnie połączyć z wywarem z grzybów, wsypać szczyptę lubczyku i zagotować. Kiedy wywar ostygnie dodać grzyby i zmiksować. Zupę doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Część śmietany roztrzepać z żółtkiem, wlać do zupy i dokładnie wymieszać, nie zagotować! Pozostałą śmietanę zostawić na kleksy, wcześniej posypując natką. Zupę podawać z diablotkami.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zupę z borowików uwielbiam!
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmm.. moja ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fajna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawy kolor
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Sama się dziwię dlaczego taki kolor....?!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    właśnie może autor napisze czemu taki kolor? :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zupa z suszonych grzybów to prawdziwy rarytas.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    do tego troche makaronu i wspaniała zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !