Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, oleju, wody i szczypty soli zrobić ciasto. Przygotować farsz: boczek pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, zrumienić na patelni, dodać drobno posiekane grzyby i razem dusić ok 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto rozwałkować, ciąć w kwadraty, łyżeczka nakładać farsz i sklejać rogi po przekątnej. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie dodawalam boczku, a na pewno beda pyszne
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dawno takich pysznośći nie jadłam
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    myślę że z boczkiem mogą być smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadła nigdy uszek z boczkiem al mysle ze sa smaczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadła nigdy uszek z boczkiem al mysle ze sa smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !