Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg, dynia z jabłkiem, masło z lubczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 160 g
dynia 100 g
jabłko 50 g
ząbek czosnku 1
szalotka 1
miód 1 łyżeczka
rozmaryn świeży 1 łyżka
wino białe wytrawne 50 ml
lubczyk świeży 2 łyżki
masło zimne 20 g
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg, dynia z jabłkiem, masło z lubczykiem

Pstrąga doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek przez 3-4 minuty od strony skóry i przez 1-2 minuty od strony mięsa.
Dynię kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z oliwek przez 4-5 minut, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, posiekany czosnek i szalotkę. Całość smażymy razem 2-3 minuty. Na koniec dodajemy miód, rozmaryn i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Na patelnię od smażenia pstrąga dodajemy białe wino i lubczyk - całość redukujemy. Zaciągamy zimnym masłem do konsytencji sosu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.12.2015 00:06
Takie danie z chęcią bym zjadła na obiad.
Grazyna0211 12.12.2015 15:04
fajne danie
IKrakowianka 12.12.2015 13:19
świetne danie
bertpvd 12.12.2015 11:23
pięknie podane
IZABELA29 12.12.2015 11:12
pysznie wygląda
Damiano
Damiano 12.12.2015 10:51
fajna rybka
sliwka 12.12.2015 10:16
Smakowite, piękne, mniam...
ilka01 12.12.2015 00:33
fajny pomysł
norweska20 11.12.2015 23:35
smakowite połączenie
Łukasz15 11.12.2015 22:44
Pięknie podana rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak