Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier drobny 200 gram
woda 300 ml
sok z cytryny 1
rum 25 ml
cynamon 1/2 łyżeczki
gruszki 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet gruszkowy

Gruszki obrać, przekroic i usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. Wodę zagotować z cukrem. Włożyc gruszki i dalej gotować przez ok. 10 min. Owoce zmiksowac z syropem. Ostudzić, wlać rum i wstawić do zamrażalnika na 3 godziny. Wyjąć, utrzeć mikserem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak