Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 1/2 l
sól 10 g
cukier 50 g
ocet 0,05 l
fasolka szparagowa 1 kg
ziele cząbru
czosnek
zielony koper

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola marynowana

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końce. Włożyć do sporej ilości wrzącej wody i gotować 3 minuty, odcedzić i układać w słojach. Do każdego słoja dodawać szczyptę ziela cząbru, ząbek czosnku i koper. Przygotować zalewę z wody, soli, cukru i octu. Zalać gorącą zalewą fasolkę, zamknąć słoje i pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.09.2015 22:39
ciekawe to :)
agam26 11.07.2012 10:52
ciekawy pomysł, nigdy tak nie robiłam
buksiak12 30.09.2010 10:51
pycha
iwona332 23.09.2010 12:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak