Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartofel po Gdańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 20 duże
folia aluminiowa 1m
majonez tradycyjny 1 słoik średni
keczup 1 łyżka
groszek konserwowy 1 puszka
ser żółty 15 dag
jajko 1
szczypiorek posiekany peczek
ogórek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kartofel po Gdańsku

ziemniaki umyć owinąć w folię włożyć każdego oddzielnie na blachę do rozgrzanego piekarnika na 40 do 60min przygotowujemy sos majonez wlać do miski wsypać groszek pokrojoną w kostkę cebulę i ogórek posiekać szczypiorek zetrzeć na tarce ser i wymieszać dodać keczup doprawić papryką ostrą pieprzem i odrobiną cukru gdy ziemniaki będą miękkie przekroić na pół lekko wydrążyć i nakładać sos do którego wcześniej dodamy wydrążoną część ziemniaka pokrojone w kostkę jeść na gorąco w trakcie dodając sos życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 20.12.2010 18:10
super
Magda60 03.12.2010 15:00
pomyslowo
mirosława4 01.12.2010 14:27
trzeba wypróbować
Emilia22 28.11.2010 16:06
pyszności
Martysia 31.10.2010 17:34
Jadłam, smaczne są :)
Zoso 14.10.2010 23:07
Czemu po Gdańsku to nie wiem na Śląsku jemy to samo :) polecam
Justyna70 25.09.2010 20:45
ciekawe
Grażyna13 14.09.2010 11:55
Ale smaczna wersja ziemniaka ! Musze zrobić :)
minka 02.09.2010 17:42
zapowiada się smacznie
aga130982 25.08.2010 10:54
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak