Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

siekane migdały 5 dkg
śmietanka 1 szkl
mąka 20 dkg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 opak
cukier puder 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki migdałowe

Jaja utrzeć z cukrem pudrem i wyrobić na gładką masę. Dodać mąkę, mleko i wymieszać. Kłaść ciasto łyżką na wysmarowaną woskiem blachę w odstępach 15 cm i kształtować cienkie placuszki. Wstawić do piekarnika. Gdy się trochę zrumienią, zwijać w trąbki i zdejmować z blachy. Ubić śmietankę z cukrem waniliowym i nałożyć do trąbek. Posypać migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 27.11.2011 07:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak