Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks mojej cioci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka chlebowa 1 szkl
tłuszcz 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 opak
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks mojej cioci

Chleb razowy ususzyć, utłuc w moździerzu i przesiać. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką chlebową, dodać utłuczone goździki i cynamon, stopiony tłuszcz i ubitą pianę z białek. Włożyć do podłużnej formy wyłożonej natłuszczonym papierem i piec 40 minut w średnio gorącym piekarniku. Polukrować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 05.07.2011 08:43
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak