Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z rodzynkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
cukier kryształ 1/2 szklanki
jajko 2
drożdże świeże 50 dag
sól 1/2
mleko 3,2% 2 szklanki
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mleko podgrzać z cukrem z 2 łyżkami mąki i drożdżami. Wyrobić rozczyn.
Krok 1 - Bułka z rodzynkami foto
2
Gdy rozczyn zacznie "rosnąć" wlać do misy od robota kuchennego wbić jajka i dodać resztę składników. Całość wymieszać w robocie kuchennym.
Krok 2 - Bułka z rodzynkami foto
3
Gotowe ciasto odstawić do podrośnięcia na pół godziny.
Krok 3 - Bułka z rodzynkami foto
4
Po tym czasie dać do foremki , rozgrzać piekarnik do 160 stopni i gdy wyrośnie ciasto na foremce włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 35 minut.
Krok 4 - Bułka z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.12.2015 09:43
apetycznie wyglada
mirosława4 01.12.2015 14:50
bardzo dobra
magda1976 01.12.2015 12:50
Super babka, z masełkiem idealna na śniadanie
slodkieniebo 01.12.2015 10:41
Najlepsza w towarzystwie herbaty :)
Futka 01.12.2015 10:36
Przepyszna i delikatna bułeczka :) Palce lizać :D
gosia56 01.12.2015 10:09
pyszna bułka;)
ania2610 01.12.2015 09:53
uwielbiam wszystko, co drożdżowe - pięknie wyrosło!
Habibi 01.12.2015 09:26
to są właśnie moje ulubione wypieki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak