Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulionetka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2
pietruszka 3
seler 1
por 1/2
cebula biała 1
kapusta pekińska 1 liść
sól i pieprz
natka pietruszki 4 gałązki
koperek 4 gałązki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bulionetka warzywna

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki według propoprcji
Krok 1 - Bulionetka warzywna foto
2
Blenderujemy marchew,pietruszkę,seler
Krok 2 - Bulionetka warzywna foto
3
Blenderujemy cebule, por, kapustę
Krok 3 - Bulionetka warzywna foto
4
Dodajemy zblendowane pierwsze składniki wrzucamy natkę pietruszki ,koperek oliwę oraz sól i pieprz.
Krok 4 - Bulionetka warzywna foto
5
Wszystko mieszamy i dusimy w garnku aż powstania papkowatej konsystencji . Po wystudzeniu wkładamy do foremki i mrozimy.
Krok 5 - Bulionetka warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.12.2015 13:39
rewelacyjny pomysł
agaK. 01.12.2015 12:02
Właśnie zapomniałam o tym sposobie a już kiedyś coś o tym czytałam, super sposób.
agataw1990 01.12.2015 11:23
Świetny pomysł:)
Gracer 01.12.2015 10:17
Polecam mieć w zamrażarce takie kostki, idealne do domowych zup
Mniam 01.12.2015 08:53
Świetna propozycja. Doskonale zastępuje kostki rosołowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak