Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z kaszy jaglanej,bananów i kakao.

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
banan 2 małe sztuki
miód prawdziwy 2 łyżki
kakao 2-3 łyżki
cukier do smaku
sok z cytryny według uznania

Porada

Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z kaszy jaglanej,bananów i kakao.

1.Kaszę płuczemy zimną woda i dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Studzimy.
2. Do przestudzonej kaszy dodajemy banany,miód i kakao,sok z cytryny,całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę,ewentualnie możemy jeszcze dosłodzić cukrem.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.05.2017 21:47
Dziękuję:)
gusia1000 02.12.2015 00:25
Pycha. Super.
Babeczka35 01.12.2015 21:52
Dziękuję:)
Ewa Wojtaszko 01.12.2015 21:39
uwielbiam kaszę !
pestka 01.12.2015 16:26
ciekawa propozycja
ilka01 01.12.2015 12:10
ciekawy pomysł
mileneczka5 01.12.2015 08:53
to musi byc pyszne:)
Mniam 01.12.2015 08:52
Z chęcią bym trochę podjadła takiego kremu :)
slodkieniebo 01.12.2015 08:16
Uwielbiam takie kremy jaglane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak