Sposób przygotowania

Zagotować kasze gryczaną i odstawić. Kiedy\"dojdzie\" zmieszać z tłuszczem i skwarkami ze słoniny oraz zeszkloną, drobnno posiekaną cebulą. Doprowadzić do smaku przyprawami. Zawijać farsz w kapusciane liście i układać gołąbki na wysmarowanej olejem blasze. Pokropić z wierzchu olejem i piec pół godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Gotowe danie polać stopionym masłem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    podlaskie też dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    mniam gołąbki lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam gołąbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !