Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dkg
sałata 1 szt
majonez do dekoracji
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo. Gdy przestygną zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem. Zieleninę drobno posiekać. Połączyć razem żółtka, pieczarki i zieleninę, doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełnić białka jajek i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Na koniec udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.03.2013 21:08
uwielbiam z takim farszem
jeta72 06.07.2012 10:23
pyszne!!!
Krystyna32 27.02.2012 15:07
extra
barbara11561 24.05.2011 10:32
Pyszne:)))
Edyta38 07.02.2011 16:16
mniam
agata1722
agata1722 07.02.2011 10:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak