Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy gulasz z soczewicy i szpinaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

soczewica zielona 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
szpinak 2 garści
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
olej kokosowy
cebula 2 szt
ząbek czosnku 4 szt

przyprawy

kardamon 3 szt utartych w moździerzu
kurkuma 2 łyżeczki
kumin 1 łyżeczka mielonego
kolendra mielona 1 łyżeczka
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Porada

warto dorzucić do smaku garść pomidorków koktajlowych

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy gulasz z soczewicy i szpinaku

W garnku na oleju podsmażamy cebule. Gdy cebula się zeszkli dodajemy posiekany drobno czosnek. Następnie wrzucamy pomidory i dokładnie mieszam. Całość dusimy pod przykryciem około 5 min.
Do pomidorów dodajemy przyprawy, soczewicę i kostkę rozpuszczonego bulionu w 1 szklance gorącej wody. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 30-40 min.
Ok. 5 min przed końcem duszenia dodajemy porwane na mniejsze kawałki liście szpinaku.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.11.2015 14:04
pyszne danie ,ciekawa propozycja na obiad
mileneczka5 29.11.2015 08:58
Pyszne bogate smakowo danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak