Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salianka ukraińska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1 słoik
kiełbasa zwyczajna 2 30dag
przecier pomidorowy 1 mały słoik
keczup pikantny 1 mały słoik
sól, pieprz, papryka
cebula 3 duże
kwaśna śmietana 1 200ml
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: salianka ukraińska

cebulę kroimy w pół talarki ogórki w paseczki kiełbasę i paprykę w kostkę kiełbasę podsmażamy gdy się zrumieni dodajemy cebulę i paprykę smażymy do zeszklenia się warzyw potem wlewamy wodę i gotujemy po zagotowaniu dodajemy ogórki i ok 5min gotujemy dodajemy przecier keczup przyprawy i gotujemy jeszcze ok 15min podajemy w bulionówkach dodając po łyżce kwaśnej śmietany można posypać natką pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak