Sposób przygotowania

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Wymieszać z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i kalafiorem pokrojonym w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mielonego mięsa. Wymieszać i przełożyć na patelnię. Dusić pod przykryciem około 5 minut. Wymieszać z 1/5 startego sera. Ostudzić.

Cannelloni napełnić przygotowanym farszem i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

W rondelku rozpuścić masło i dodać do niego mąkę cały czas mieszając, aby składniki się połączyły. Gdy masa będzie gładka dodawać porcjami mleko i śmietanę (należy energicznie mieszać, aby nie powstała \"klucha\"). Wsypać płaską łyżeczkę soli i pieprzu. Wymieszać.


Przygotowany sos beszamelowy równomiernie rozlać na makaronie. Posypać pozostałym startym serem wymieszanym z bułką tartą. naczynie owinąć folią aluminiową i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 210ºC na około godzinę. Smacznego:)

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam makarony nadziewane mięsem... A tu jeszcze kalafior... mniam
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybka, smaczna i sycąca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie wyszło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie canneloni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !