Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE CURRY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone indycze 300 g
papryka czerwona 0,5 szt
kolendra posiekana 2 łyzki
pasta curry 1 łyzka
mąka ziemniaczana 5 łyzek

SOS

cebula biała 1 szt
papryczka chili 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
mleko kokosowe 1 szkl
passata pomidorowa 3 łyzki
pasta curry 3 łyzeczki
kurkuma 1 łyzeczka
kumin 1 łyzeczka
kolendra Prymat do smaku 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE CURRY

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

SOS:

Cebulę i czosnek drobno siekamy, przesmażamy na odrobinie oleju, dodajemy kolendrę, kumin, imbir, posiekaną papryczkę chili, kurkumę i żółtą pastę curry.

Cały czas mieszając wlewamy pulpę pomidorową i mleko kokosowe – gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut, doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i cukru.

PULPECIKI:

Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę, kolendrę oraz pastę curry.

Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.

Z masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące ziemniaczanej i obsmażamy, a następnie wkładamy do gotującego się sosu i dusimy jeszcze kilka minut.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.11.2015 18:18
smaczne danie
dollce 27.11.2015 13:52
fajny przepis
Ola1984 27.11.2015 07:39
Bardzo pyszna propozycja :)
norweska20 26.11.2015 23:32
smakowite zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak