Sposób przygotowania

Owoce umyć, osuszyć i każde winogrono przekroić na połowę. Przełożyć do dużego słoja, przesypując cukrem wymieszanym z przyprawą do grzanego wina i piwa oraz przekładając plastrami cytryny. Słój zakręcić i odstawić na dwie doby.

Syrop zlać do osobnego słoja, a owoce zalać alkoholem. Odstawić na dobę. Uzyskany nalew alkoholowy wymieszać z syropem owocowym. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek, zakorkować i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Z przyprawą do grzanego wina i piwa. Ciekawe...
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    hmmmm trzeba spróbować :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    o, winogronowa :) bardzo fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    też mi się podoba ten pomysł - winogrona i imbir...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    z tą przyprawą nie próbowałam
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    właś nie sie biorę z analewki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !