Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek z boczkiem i miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 250 g
oliwa 1 łyżka
masło 0,5 łyżki
cebula czerwona 1 szt.
świeża mięta 2 łyżki
groch 250 g
boczek 4 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek z boczkiem i miętą

Zagotuj wode,wrzuć do niej groszek i ponownie doprowadż do wrzenia.Gdy tylko groszek zacznie się gotować,osącz go i odłóż .Z boczku usuń tłuszcz i pokruj na małe kawałki . Na patelni rozgrzej oliwę oraz masło i smaż cebulę z boczkiem przez około 2-3 minuty.Dodaj groch i smaż 5 minut.Następnie dołóż groszek i smaż wszystko kolejne 2 minuty,na koniec dodaj mietę .Dokładnie całośc wymieszaj,dodaj pieprz i gotowe.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak