Sposób przygotowania

Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki.
Mąkę przesiać z solą i proszkiem do pieczenia.
Margarynę utrzeć z cukrem.
Dodawać po 1 jajku i dalej ucierać.
Następnie dodawać po łyżce mąki z proszkiem i solą i ucierać.
Gotową masę przełożyć do formy z kominkiem wysmarowanej i wysypanej bułka tartą.
Na wierzchu ułożyć połówki śliwek.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 50 minut.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ciasta ze śliwkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam wience owocowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam mniam:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Inal

    Ale pysznośći ahhhh ":)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !