Sposób przygotowania

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, o9brać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Robię podobnie tylko rzadko używam koncentratu pomidorowego, a częściej pomidorów. Pychota:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Też do leczo daję więcej pomidorów, ale akurat jak je gotowałam to miałam za mało. Stąd więcej koncentratu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Oj wspaniałe leczo Ewciu,ja też czasem dodaję troszke koncentratu :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !