Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kalafiorem w sosie
Kroki postępowania
Filety rozbijam, solę, pieprzę, posypuję papryką wędzoną, czubrycą. Kalafiora dziele na różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie.
pierś z kurczaka | 500 g |
papryka czerwona | 1 sztuka |
kalafior | 1/3 sztuki |
sól i pieprz | 1 do smaku |
czubrica czerwona | 1 do smaku |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 do smaku |
przecier pomidorowy | 500 ml |
papryka czerwona | 1 sztuka |
woda | 1/2 szklanki |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
sól i pieprz | 1 do smaku |
czubrica czerwona | 1 do smaku |
koper świeży | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: