Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
kiełbasa zwyczajna 1 pętko
boczek parzony 4 plastry
kapusta biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po mojemu

Do wody wrzucam kość wieprzową, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.Kapustę poszatkować, obrać marchew i zetrzeć na grubych oczkach, wrzucić do garnka. Wstawić na średni ogień. Kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić do kapusty i wymieszać.Gotować do miękkości kapusty. Na koniec doprawić Kucharkiem lub Vegetą.Zagęścić mąką posypując na wierz i mieszając. Całość posypać obficie koperkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.12.2011 23:46
uwielbiam taką kapustkę
maryśka 07.07.2011 16:48
smaczna
wiola28a 24.03.2011 14:40
pycha
wiola28a 24.03.2011 14:40
pycha
Wojtek8 03.01.2011 09:48
ciekawe
jarek4 07.12.2010 11:18
pycha
Ewa111 07.11.2010 13:19
bardzo smaczna ta kapusta po twojemu
iknkirke 16.10.2010 14:33
pycha
Margo1 29.08.2010 18:40
Robię tak samo, smaczna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak