Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/3 szklanki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
olej 1/3 szklanki
sok truskawkowy 1 szklanka
wiórki kokosowe 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

Wszystkie składniki dokładnie odmierzamy i umieszczamy w misce, mieszamy łyżką do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do małej keksówki i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.01.2016 09:53
fajna babka
monikaT83 23.11.2015 11:26
Super pomysł, w sam raz dla mnie :). Podkradam prepis :)
Damiano
Damiano 23.11.2015 09:12
fajny przepis
monika141 23.11.2015 06:23
smaczne ciacho
misia123410 22.11.2015 23:24
świetnie wygląda
Benita 22.11.2015 22:59
Z chęcią bym skosztowała
Lis 22.11.2015 21:50
Smakowita babeczka:)
wwwiolka 22.11.2015 21:41
Bardzo fajny przepis.
Iwusia 22.11.2015 21:21
smakowicie się zapowiada
olkaaa 22.11.2015 21:01
Muszę zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak