Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy przysmak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
miód 2-3 łyżki
olej do smżenia
orzechy włoskie 1/2 szklanka
kasza jęczmienna 3/4 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy przysmak

Pieczarki oczyszczamy, usuwamy trzonki. Kapelusze obgotowujemy w osolonej wodzie. Osuszamy.
Przygotowujemy farsz: kaszę gotujemy, trzonki pieczarek siekamy i podsmażamy. Łączymy z kaszą, dodajemy posiekane orzechy, miód. Powstałym farszem nadziewamy kapelusze. Dwa kapelusze łączymy ze sobą i panierujemy.
Smażymy najlepiej we frytkownicy lub na głębokim oleju, można także zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 20.08.2010 11:24
Ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak