Sposób przygotowania

Mięso należy umyć, następnie osuszyć, przekroić wzdłuż zostawiając 1 cm nie przeciętego mięsa tak, aby po rozłożeniu powstał jeden duży płat. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Szpinak ugotować z masłem i roztartym czosnkiem, następnie zdjąć z ognia, wbić do niego jajko i dokładnie wymieszać( można zmiksować). Mięso rozłożyć, posmarować je farszem i zawinąć w roladę, związać je sznurkiem kuchennym, posypać ziołami prowansalskimi i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, po czym podlać odrobiną oliwy i piec przez około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.
Oprócz ziół prowansalskich można użyć także majeranku pub innych ziół.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    szkoda marnować schab
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    też tak sądzę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Rakow2, marnować? Nie wydaje mi się, żeby to było marnowanie. Wg mnie wychodzi super.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szpinaku nie lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie lubię szpinaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to coś dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    to musi być pyszne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !