Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort winogronowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 placek
winogrona 50 dag
budyń waniliowy opakowanie
mleko 2 szklanki
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort winogronowy

Winogrona przekroić na pół, wyjąć pestki. Zagotować 3 szklanki wody wsypać wszystkie 3 galaretki i rozpuscić je ciągle mieszając. Na biszkopcie ułożyć winorgrona (1/4 zostawić do dekoracji), zalać je tężejącą galaretką (1/3 galaretki także zostawić). Ugotować budyń z 2 szklanek mleka i wystudzić. Budyniem posmarować zastygnięrtą galaretkę. Pozostawione winogrona ułożyć na budyniu i zalać pozostałą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suzi 30.01.2015 16:13
Bardzo efektowny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak