Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 litry
kwaśna śmietana 1/2 litra
jajko 6 sztuk
masło 20 dag
cukier puder 3/4 szklanki
galaretka opakowanie
aromat rumowy sztuka
bakalie wedle uznania
herbatniki paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Zagotować 2 litry mleka; w między czasie ubić jajka, dodać śmietanę i wylać na gotujące się mleko. Gotować ok 5 min, aż zrobi się serek, odcedzić i wystudzić.Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce serka. Ucierać tak długo aż się zrobi puszysta masa. Formę wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę serową z bakaliami. Na ser wylać przestudzoną tężejącą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.04.2012 21:20
uwielbiam sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak