Sposób przygotowania

Ciasto: mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać; dodać posiekane masło; zrobić wgłębienie w mące, w które wlać utarte jajka z cukrem i olejkiem; zagnieść ciasto a następnie włożyć je na ok godz do zamrażarki.
Masa: ser zemleć w maszynce; żółtka oddzielić od białek; masło utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać żółtka, ser, budyń pr. do pieczenia, skórkę i sok z cytryny; z białek ubić pianę, przełożyć ją do masy serowej i wszystko delikatnie wymieszać.
Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na tartce z dużymi otworami zetrzeć 2/3 ciasta, następnie wyłożyć masę serową, a na nią zetrzeć resztę ciasta. Piec ok godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !