Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mleko 2 szklanki
mąka 1 i 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
koperek 1 mały pęczek
sól do smaku
proszek do pieczenia szczypta
olej do smażenia

FARSZ

kapusta kiszona 1 mała wczesna
cebula 1 sztuka
ser biały 10 dag
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Majeranek suszony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
olej
woda 1/3 szklanki

DODATKOWO

boczek wędzony 200 gram do podania

Porada

Tak przygotowane naleśniki można także posypać żółtym serem i zapiec.

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą

Kroki postępowania

1
CIASTO:Koperek siekamy. Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta (poza koperkiem) i dokładnie miksujemy. Do gotowe ciasto dodajemy przygotowany koperek i ponownie, krótko miksujemy.
Krok 1 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto
2
Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki wylewając ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię.
Na upieczone naleśniki wykładamy przygotowane wcześniej nadzienie. Zwijamy w rulon).
Naleśniki podajemy polane przysmażonym boczkiem
Krok 2 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto
3
FARSZ:Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy poszatkowaną kapustę.
Krok 3 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto
4
Całość podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy do miękkości. Gotową przyprawiamy do smaku. Jeśli woda nie odparowała kapustę odciskamy. Dodajemy do niej ser i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto
5
Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniki i rolujemy.
Krok 5 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto
6
DODATKOWO: Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy. Gotowym polewamy przygotowane naleśniki. Podajemy.
Krok 6 - Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2015 23:12
Pyszny obiad.
Ada-Gaba 17.11.2015 22:15
pyszny obiadek
Kasnaj 17.11.2015 17:03
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak