Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de vollaile

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka masła
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
kucharek, pieprz mielony
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżeczka
kotlety schabowe 4 szt. (ze schabu środkowego)
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de vollaile

Schab rozbić niezbyt cienko, tak by nie porozrywać mięsa. Każdy kotlet posypać Kucharkiem i pieprzem.Położyć po kawałeczku masła, posypać pietruszką i ciasno zwinąć.Każdy kotlet panierować w jaku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoto. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:43
Znane i dobre.
Henryka2 02.10.2011 21:51
Ale Amerykę odkryłeś! 3 posty wyżej jest wyjaśnienie, panie ekspercie. Ale cieszę się,że masz podstawową wiedzę kulinarną. A w rewanżu za ciepłe zainteresowanie moimi przepisami, obiecuję przejrzeć równie dokładnie Twoje. Napisałam ci już,że odwetowce sie nie opłacają.Ale mimo to dziękuję,za przejrzenie mojej księgi.
Mateusz20 02.10.2011 21:33
de vollaile to raczej nie jest na zdjęciu, zresztą de vollaile się robi z fileta drobiowego lepszy jest zdecydowanie
eduszo
eduszo 10.07.2011 22:00
Zdjęcie może nie to , ale zamiast schabu dałbym filet z kurczaka.
czekoladka_m 02.07.2011 19:02
Tak czy siak, przepis przepyszny:)
Henryka2 23.02.2011 17:19
Ewa, na pewno nie, ale Doradca się uparł nie usuwać mi 6 zdjęć.Zgłaszałam 4 razy i za każdym razem zostawia sobie część na później! pozdrawiam!
Ewa104 23.02.2011 09:00
Heniu, czy to na pewno dobre zdjęcie?
iwona332 27.09.2010 00:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak