Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas z puszki 4 plastry
Wędzone mięso 20 dag
kapusta kiszona 50 dag
kwaśna śmietana 125 ml
kremówka 125 ml
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ostra musztarda 1 łyżka
koperek 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
jabłko 1 szt. (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z ananasem

Ananasa pokroić w kostkę. Mięso pokroić na kawałki. jabłko pokroić w drobną kostkę. Zagotować sok z ananasa i włozyć do niego kapustę. Dodać pozostałe składniki i dusić 10 min pod przykryciem. Śmietanki ubic na pianę. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Dodac do gorącej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 26.09.2010 11:21
takiej kapusty jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak